неділя, 30 травня 2021 р.


 «Мені сорочку мама вишивала» під таким гаслом пройшов День вишиванки в нашому садочку. Цього дня всі діти, педагоги та весь колектив прийшов у вишиванках. Свято пройшло дуже цікаво, в кожній групі пройшли заняття, в музичній залі лунали українські пісні, вірші, народні ігри, хороводи та запальні українські таночки.

Діти групи "Дзвіночки" розширювали та збагачували знання про особливості національного одягу українського народу 

                   значимість вишитої сорочки ,колір, символіку.

Діти групи раннього віку «Веселка» ознайомилися з українською вишиванкою, традиціями її носіння та виготовили сорочку - вишиванку з ЛЕГО і розмалювали їх для ляльок 

Українська вишиванка славиться різноманітністю узорів і палітрою кольорів. Вона є українським оберегом, частиною культури, душею українського народу.

Щоб розширити знання дітей про особливості вишитої сорочки, її значущість, прищепити любов до українських традицій група "Суничка"   долучилася до свята вишиванки.

Діти продовж дня з цікавістю  розглядали вишиті сорочки одне одного. Власноруч створили вишиванки та рушники за допомогою аплікації та Lego

Я вишию сорочку кольорову     

Й по білім світі гордо в ній піду.

У ній зустріну пору світанкову

І щастя світле я у ній знайду…




В День вишиванки діти групи "Ромашка" розглядали візерунки українських вишиванок, дізналися, що вони символізують. Із наборів ЛЕГО дівчатка і хлопчики виготовили незвичні  вишиванки!

  Діти групи «Сонечка» закріпили знання про особливості українського національного одягу . З цеглинок ЛЕГО викладали візерунки на вишиванці.




Вишиванка – символ України,

Кожної великої родини,

Нашої історії та мови

Залюбки вдягаємо її знову.





У групі "Перлинка"до дня вишиванки  діти  з конструктора Лего виготовили український національний одяг.
У всьому світі українців впізнають по  вишиванці.Бесіда "Вишиванка моя, вишиванка" сприяла розвитку у дітей почуття гордості, любові до України.
У чудовому яскравому, урочистому одязі дошкільнята зустріли день української вишиванки
Серце наповнювалось радістю та гордістю за наших маленьких українок та україночок.