субота, 30 травня 2020 р.

Геоборд – це чудова розвиваюча іграшка для нашої малечі. Дивіться далі докладний опис, як він виглядає і працює, і як ним можна займати дитину.
Геоборд (математичний планшет) – це багатофункціональна геометрична дошка для конструювання плоских зображень.
    Геоборд складається з плоского поля і штирів, розташованих на полі рівновіддалено один від одного по горизонталі і вертикалі. Для роботи з геобордом також потрібні гумки – це можуть бути звичайні латексні канцелярські або тонкі кольорові для волосся.
Одягаючи гумку на два штирі, можна отримати пряму лінію, на три – трикутник, на чотири – квадрат. З ліній і фігур можна створювати різні зображення, що просто неможливо не використовувати в іграх і навчанні дітей.
У чому користь геоборду?
По-перше, він розвиває когнітивні здібності дитини: просторове і асоціативне мислення, увагу, пам’ять. По-друге, сприяє психосенсомоторному розвитку та розвиває дрібну моторику (розтягування, надягання гумок на штирі – корисна сенсорна «зарядка» для маленьких пальчиків!). По-третє, математичний планшет дозволяє самостійного вигадувати зображення, а значить, розвиває фантазію і творчий потенціал дітей. По-четверте, це відмінний метод розслаблення і зняття фізичного та психологічного напруження у дітей.
До того ж, в процесі гри з геобордом дитина засвоює такі непрості геометричні поняття, як форма, розмір, симетрія і т.д.
Справді, геоборд це прекрасна, необхідна і дуже цікава річ!
                       Вихователь Гав'яз Д.В. ознайомить з ним детальніше