субота, 30 травня 2020 р.


ПРАВИЛЬНА МОТИВАЦІЯ: 
СПОРТ ДЛЯ ВСІЄЇ РОДИНИ

Залишатися в формі та бути активним – важливо в будь-якому віці. І робити це набагато легше з власною родиною! Ми зібрали для вас корисні поради, як залучити до занять спортом своїх рідних.
Як зробити спорт приємним і веселим – Коли ви займаєтеся спортом наодинці – це часто перетворюється на рутину, але якщо робити це разом з членами своєї родини, то одноманітні заняття легко перетворюються на дружні змагання, де переможуть усі учасники.
Говоріть зі своєю родиною – Ми всі можемо стати більш активними. Наголошуйте на тому, що ви робите це разом і для загальної користі. А особливо, якщо комусь з вашої родини треба позбутись зайвої ваги.
Веселіться – Особливо це важливо для молодших дітей, щоб фізична активність була цікавою і більше схожою на гру. Тоді діти самі нагадуватимуть вам про те, що час займатися.
Зробіть фітнес доступнішим – Багато занять спортом обриваються, коли виявляється, що спортзал надто далеко від вашого дому. Також складно врегулювати графіки кожного члена родини. Займайтеся просто в себе вдома! Чудово, якщо ви вже маєте якісь тренажери чи велосипеди. Але навіть просто пластикові пляшки з водою можуть стати гантелями. Або завантажте в інтернеті якусь цікаву розминку для вас і ваших дітей.
Зробіть команду – Командний спорт допомагає укріпленню зв’язків в родині та вчить більше довіряти і покладатися один на одного. Можете всі разом долучитися до шкільної команди своїх власних дітей або спробуйте створити велику команду у дворі власного будинку.
Доповнюйте раціон здоровою їжею – Спорт – це лише частина здорового та активного способу життя. Продумайте також і про поступові зміни в раціоні вашої родини. Наприклад, відмову від солодкої газованої води. Втім, пам’ятайте про те, що подібна відмова мусить стосуватись не тільки ваших дітей, але й вас самих.
Робіть щось кожного дня – Заплануйте собі спортивні заняття кожного дня, навіть якщо взяти в них участь зможуть не всі члени вашої родини. Повірте, з часом до вас долучаться всі члени родини.
Облаштуйте своє подвір’я – Щоразу, коли вам захочеться позайматися спортом разом із своєю родиною – ви можете вийти на подвір’я. В теплу пору року – грайте в м’яч, в рухливі ігри. В зимовий час можна влаштувати для дітей квест з пошуку якогось скарбу.
Будьте прикладом – Діти завжди повторюють все за своїми батьками. Тому, якщо ви, як батьки, займатиметеся спортом принаймні час від часу, то ваші молодші неодмінно захочуть приєднатися.

А ось як наші діти займаються спортивними вправами вдома